Al jaren liep ik rond met wat ik dacht een hielspoor aan mijn linker voet. Van alles had ik al geprobeerd om er vanaf te komen...

Al jaren liep ik rond met wat ik dacht een hielspoor aan mijn linker voet. Van alles had ik al geprobeerd om er vanaf te komen. Diverse cortisone injecties, rust en steunzolen. Omdat ik bij een bakker werk en dus staand werk heb, ging het van kwaad naar erger. Ten einde raad heb ik op eigen initiatief contact opgenomen met de bedrijfsarts, want er moest iets gaan veranderen of ik moest me ziek melden. Doordat ik verkeerd was gaan lopen, kreeg ik ook klachten in mijn rechter voet, rechter heup en linker enkel.

De bedrijfsarts adviseerde schockwave therapie, waarbij geluidsgolven de kalk wat zich in de hak gevormd heeft vergruizen. Meteen ben ik dan ook op zoek gegaan naar een therapeut bij mij in de buurt die deze schockwave therapie aanbood. Zo ben ik terecht gekomen bij fysiotherapie Geraets Blokland Vrouenraets & Smeets.

Bij de eerste afspraak op 6-12-2016 maakte dhr. Spera van fysiotherapie Geraets Blokland Vrouenraets & Smeets een echo van mijn hak. Op deze echo was een duidelijke beschadiging van de peesplaat te zien, echter geen verkalking, EPTE was daarom meer geïndiceerd dan shockwave therapie. Dhr. Spera vertelde mij dat er binnen Nederland een nieuwe therapie wordt toegepast, genaamd EPTE, hier wordt er onder echogeleide een naald in het aangedane weefsel geplaatst waarna er kortdurend stroom op wordt afgegeven. Als ik het goed begrepen heb, zorgt de stroom ervoor dat het ontregelde ontstekingsproces in goede banen wordt geleid, zodat het weefsel in combinatie met oefeningen kan herstellen. In Limburg zijn er slechts 3 praktijken waar dit toegepast wordt, ik had dus heel veel geluk dat ik net hier terecht gekomen was.

Na slechts 6 behandelingen was het weefsel in mijn voet al zover hersteld dat er geen verdere behandelingen nodig waren. De dag van de behandeling en de dag erna waren in principe rustdagen, daarna deed ik om de dag oefeningen om de pees te rekken en te strekken. De dagen van de oefeningen waren ook rustdagen, maar ik moet eerlijk erbij zeggen dat die rustdagen voor mij helaas niet mogelijk waren, omdat op mijn werk net de kerstdrukte was aangebroken. Ondanks het feit dat ik dus niet voldoende rust kon nemen heeft de behandeling zo goed aangeslagen dat ik op dit moment pijnloos door het leven ga.

Een zeer tevreden klant Petra Janssen.